Сьогодні у нас класична версія вже став легендою торта червоний оксамит (Red Velvet) Шалено ніжні, соковиті коржі, з насиченим зухвалий кольором. І повітряний вершково-сирний крем. Готуємо смачний Торт Червоний Оксамит класичний простий рецепт.
Інгредієнти
На форму 21 см (випікаємо в 2 етапи)
Можна взяти форму 24 см і випікати всі за 1 раз, але тортик буде нижче.
Бісквіт;
– борошно пшеничне высш. сорт 320 гр.
– тепле масло вершкове 120 гр.,
– олія рослинна 100 мл,
– ряжанка (в оригіналі пахта, але я в цей раз не знайшла) 270 мл,
– цукор 300 гр.,
– сіль щіпка,
– ванільний екстракт/цукор 1 ч. ложка,
– розпушувач 1ч. ложка,
– сода 1 ч. ложка,
– червоний барвник 1,5 ч. ложки,
– яйце куряче 3 шт.
.
Крем;
– вершковий сир 400 гр.,
– вершки 33% 200 мл,
– цукрова пудра 140 гр.
Торт Червоний Оксамит класичний покроковий рецепт
1. Вершкове масло добре збиваємо з цукром, поступово вводимо яйця і ваніль. Додаємо рослинне масло і знову добре збиваємо. Розводимо барвник в теплій ряжанка. Просіваємо в окрему ємність всі сухі продукти. Тепер чергуючи, порціями додаємо до яєць ряжанку і суху смесь.
2. Ділимо тісто на 2 частини. Випікаємо при 180 °С близько 30 хв. Форму краще змастити маслом. Завжди перевіряйте на суху шпажку. Готові бісквіти остуджуємо і відправляємо в холодильник на 4-5 годин. Зрізаємо нерівності і відправляємо обрізки в духовку (вони повинні підсохнути) бісквіти ділимо на 2 коржа.
3. Холодний сир збиваємо з цукровою пудрою і поступово вводимо холодні вершки. Коли крем стане щільним відправляємо його на 30 хв. в холодильник. Збираємо тортик. Сухі обрізки подрібнюємо в крихту. І прикрашаємо нею тортик. Готовий торт відправляємо в холодильник хв. на 2 часа.