Як смачно зробити Торт «Червоний оксамит» у формі серця простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. (з круглих коржів). Дуже просто готується, виходить смачний і ніжний торт, і просочення не треба. 😋
Інгредієнти
Мука 340 р.
Цукор 300 р.
Какао 5 р.
Сіль 1/4 ч. л.
Розпушувач 5 р.
Сода 3 р.
Яйця 3 шт.
Рослинна олія 300 р.
Кефір 280 р.
Гелевий барвник 2 ч. л.
⠀
Крем:
Масло вершкове 200 р.
Цукрова пудра 200 р
Сирний сир 600 р.
Ванілін на кінчику ножа
Торт «Червоний оксамит» у формі серця покроковий рецепт
1. Коржі:
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, потім додаємо яйця, масло, кефір і барвник, і збиваємо міксером до однорідності. Залишаємо на 20-30 хвилин, щоб сода і кефір вступили в реакцию.
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, потім додаємо яйця, масло, кефір і барвник, і збиваємо міксером до однорідності. Залишаємо на 20-30 хвилин, щоб сода і кефір вступили в реакцию.
2. Форму (18 см) змащуємо маслом, на дно укладаємо пергамент. Тісто візуально або з допомогою ваг ділимо навпіл і випікаємо два бісквіта при 170° градусах близько 20 хвилин, до сухої соломинки. Можна по черзі або одночасно, якщо є декілька однакових ємностей для выпечки.
3. Даємо хвилин 10 охолонути у формі, а потім акуратно виймаємо і перекладаємо коржі на решітку. Коли коржі охолонуть, загорнути кожен плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години або на ночь.
4. Крем:
Холодне вершкове масло нарізаємо на кубики в 5-9 мм. і збиваємо з цукровою пудрою на високій швидкості міксера до стану однорідної пасти. Додаємо ванілін і сирний сир, збиваємо до однородности.
Холодне вершкове масло нарізаємо на кубики в 5-9 мм. і збиваємо з цукровою пудрою на високій швидкості міксера до стану однорідної пасти. Додаємо ванілін і сирний сир, збиваємо до однородности.
5. Збірка:
Зрізаємо з бісквітів опуклий верх і щільний (можливо потемнілий) низ. Обрізки від верху трохи підсушуємо в духовці при 150° і подрібнюємо в крихту. Будемо її використовувати в якості «оксамитової» обсипання. Потім розрізаємо бісквіти навпіл і отримуємо 4 коржа для торта.
Зрізаємо з бісквітів опуклий верх і щільний (можливо потемнілий) низ. Обрізки від верху трохи підсушуємо в духовці при 150° і подрібнюємо в крихту. Будемо її використовувати в якості «оксамитової» обсипання. Потім розрізаємо бісквіти навпіл і отримуємо 4 коржа для торта.
6. промазуємо Коржі кремом, боки і верх поки не покриваємо. Частина крему залишаємо на вирівнювання. Т. к. декоруємо торт крихтою, ретельне вирівнювання не потрібно, буде достатньо невеликого шару крему, щоб трималася обсыпка.
Відео рецепт 👇