Як зробити смачний Фінська Чорничний пиріг зі сметанною заливкою в духовці простий рецепт. Можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, виходить дуже смачно! В кінці відео всі інгредієнти, як завжди 😘
⠀
⠀
Інгредієнти
ТІСТО 27 СМ:
• Борошно рисова 250 р
• Розпушувач 1 ч. л.
• Масло вершкове 82.5% 100 р
• Яйце 2 шт
• Підсолоджувач (у мене цукор 60 г)
⠀
ЗАЛИВКА:
• Сметана 400 г
• Яйце 2 шт
• Кукурудзяний крохмаль 20 р
• Підсолоджувач (у мене цукор 100 г)
⠀
• Чорниця й чорна смородина 400 р
⠀
ВАГА: 1350 р
КБЖУ: 3164 ккал, 54.6/167.6/361
На 100 г: 234 ккал, 4.05/12.4/26.7
⠀
З сах. заступником КБЖУ на весь пиріг буде: 2545 ккал, 54.6/167.6/201
Чорничний пиріг зі сметанною заливкою покроковий рецепт
1. ТІСТО:
Борошно, розпушувач і тверде масло перебити в блендері в крихту (якщо немає блендера, то заморожене масло на кредит на тертці і з’єднати з борошном). В готельної ємність збити яйця з підсолоджувачем, додати крихт і перемішати (зручно це робити зазвичай виделкою). Отримуємо м’яке тісто, яке відправляємо поки в холодильник.
Борошно, розпушувач і тверде масло перебити в блендері в крихту (якщо немає блендера, то заморожене масло на кредит на тертці і з’єднати з борошном). В готельної ємність збити яйця з підсолоджувачем, додати крихт і перемішати (зручно це робити зазвичай виделкою). Отримуємо м’яке тісто, яке відправляємо поки в холодильник.
2. ЗАЛИВКА:
Всі інгредієнти соединить.
Всі інгредієнти соединить.
3. ЗБІРКА:
Тісто вологими руками рівномірно розподіляємо по формі, приділяємо увагу кутах.
Викладаємо ягоди і заливаємо зашивкой.
Тісто вологими руками рівномірно розподіляємо по формі, приділяємо увагу кутах.
Викладаємо ягоди і заливаємо зашивкой.
4. Відправляємо в духовку при 180° на 40-50 хвилин, орієнтуємося за кольором. Як буде готово, даємо пирогу охолонути, що б сметанний шар схватился.
Відео рецепт 👇