Як зробити торт графські руїни з безе і масляним кремом рецепт простий.
Інгредієнти
Безе:
Білки 3 шт
Цукор 150 гр
Лимонний сік 1/2 ч. л.
Крем:
Згущене молоко 225 гр
Вершкове масло 150 гр
Прикраса:
Шоколад темний-50 гр
Молоко/вершки ~35 гр
Горіхи 50 гр
Торт графські руїни з безе і масляним кремом покроковий рецепт
1. Готуємо безе. Відокремлюємо білки від жовтків. У суху і чисту миску викладаємо білки і починаємо збивати на невеликих обертах. Поступово збільшуємо швидкість. Цукор додаємо в декілька заходів. Після збиваємо на самій високій швидкості. Загалом це займе ~12-15 хвилин Коли маса біла, щільна і добре тримає форму перекладаємо її в кондитерський мішок. Деко застеляємо пергаментним папером і відсаджуємо меренгу (4-5 см в діаметрі).
2. Ставимо в духовку і висушуємо при 90-100 градусах ~ 1 годину. Готове безе буде білим або злегка кремовим. Готуємо крем. Збиваємо м’яке вершкове масло кімнатної температури на високих обертах 2-3 хвилини. Додаємо згущене молоко і добре збиваємо до щільної однорідної маси ~4 хвилини. Крем перекладаємо в кондитерський мешок.
3. Збираємо торт. Низ кожного безе промазуємо кремом і викладаємо перший нижній шар безе. Також промазуємо все безе знизу і викладаємо торт у формі гірки. Залишився крем відсаджуємо в порожні місця. Готуємо глазур. Шоколад дрібно рубаємо ножем і заливаємо гарячим молоком або сливками.
4. Швидко перемішуємо, щоб шоколад встиг розтопитися, але не згорнутися. Поступово додаємо молоко до потрібної консистенції. Ложкою поливаємо торт теплою глазур’ю і прикрашаємо горіхами. Ставимо в холодильник на кілька годин або на ночь.
Відео рецепт 👇