Завершуємо наш день народження цим ніжним рецептом тортика 😋Зберігайте та готуйте разом з нами. Торт Наполеон з заварним кремом класичний в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
Борошно – 500 г
Масло вершкове 82% – 200 р
Вода – 160 г
Сіль – 1 ч. л.
Крем:
Молоко – 500 г
Жовтки – 100 г (приблизно 5 яєць)
Цукор – 130 г
Крохмаль кукурудзяний – 40 р
Екстракт ванілі
Масло вершкове – 50 г
Вершки 33% – 250 г
Пудра цукрова – 50 г
Торт Наполеон з заварним кремом класичний покроковий рецепт
1. Борошно з холодним маслом порубати ножем, потім залишки грудочок розбити руками до однорідної дрібної крихти. Воду змішати з сіллю і поступово влити в крихту, збираючи в однорідний грудку. Довго не місити тісто. Сформувати 12 кульок, накрити плівкою і прибрати в холодильник. У молоко додати ваніль і поставити нагріватися на середній огонь.
2. Жовтки змішати віночків з цукром до невеликого побіління. Додати крохмаль і перемішати. Коли молоко дійшло до кипіння (слабкі бульбашки), зняти з вогню і влити половину в жовтки, швидко перемішати. Потім змішати з рештою молоком, перемішати, повернути в сотейник і поставити на середній огонь.
3. Постійно заважати віночком до загустіння маси, зняти з вогню, додати масло і знову перемішати. Крем перелити в холодну миску, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник. Духовку нагріти до 220 градусів. Стіл трохи присипати борошном, дістати одну кульку тіста, розкачати тонко формою, близькою до кола більш 18 см.
4. Натикати виделкою, перекласти на силіконовий килимок (пергамент) і випікати 4-5 хвилин до рум’яного кольору. Потім витягнути, відразу обрізати по кільцю 18 см (або тарілці) і перекласти на решітку для охолодження. Обрізки відкласти для обсипання. Повторити з рештою коржами.
5. Вершки збити з цукровою пудрою до щільності. Дістати крем з холодильника, збити міксером. Додати 2 ст. л. крему вершки, перемішати міксером. Потім лопаткою підмішати залишився крем. На корж викладати близько 2 ст. л крему, розподілити рівномірно і накрити следующим.
6. Зібраний торт прибрати в холодильник на годину для просочення. Потім обмазати залишилися кремом. Обрізки розламати руками у велику крихту і обсипати торт. Прибрати в холодильник на ніч для пропитки.
Відео рецепт 👇