Шпинатний хліб з шоколадно-горіховою пастою

Осінь – час пекти пироги, кекси, запіканки. На кухні від духовки стає так тепло, а аромати навіть у під’їзді відчуваються. Шпинатний хліб з шоколадно-горіховою пастою радує своїм яскравим кольором в ці похмурі осінні дні.

Інгредієнти

Борошно – 320 р
Цукор – 30 г
Сіль – 5 р
Дріжджі сухі – 4 р
тепле Молоко (40-42 градуси) – 230 р
Порошок шпинату – 3 ст. л.
Масло кімнатної температури – 40 р
Шоколадна паста – 100 г

Шпинатний хліб з шоколадно-горіховою пастою покроковий рецепт

1. Цей рецепт можна зробити веганским, замінивши звичайне молоко, рослинна олія, вершкове масло кокосове, шоколадну пасту на будь-яку веганскую солодку пасту. У чаші міксера змішайте борошно, цукор, сіль, дріжджі і молоко. Замісіть тісто на середній швидкості і залиште на 20 минут.
2. Потім додати м’яке масло і порошок шпинату. Замішують тісто на середній швидкості близько 12 хвилин. Накрийте і залиште на 1,5-2 години до збільшення удвічі. Розділіть тісто на 4 рівні частини. Сформуйте кожну частину в кулю. Розкачайте в прямокутник 14х24 см.
3. Подумки розділіть тісто навпіл. Одну частину розріжте на тонкі смужки, як на відео reels. На ненадрезанную частину тіста видавіть з кондитерського мішка 4 смужки пасти. Скрутіть тісто в рулет. Викладіть тісто у форму діаметром 20-22 см по колу. В ідеалі використовувати роз’ємну форму з високими бортами.
4. Мені довелося збільшити висоту форми за рахунок паперу для випічки. Накрийте заготівлю і залиште в теплі на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть хліб молоком. Випікайте 30-35 минут.