Торт Наполеон зі згущеним молоком Крем-Брюле

Як зробити смачний Торт Наполеон зі згущеним молоком Крем-Брюле рецепт простий. Сьогодні буде улюблений рецепт — торт Наполеон зі згущеним молоком. Мільйон тоненьких коржів і цей ніжний крем з вареним згущеним молоком, ммм… Я вже публікувала рецепт торта Наполеон з заварним кремом, раніше. І напевно, цей варіант мені подобається ще більше. Він не схожий на класичний, а крем нагадав смак морозива крем-брюле. У міру солодкий, як тануть морозиво, його смак переносить тебе кудись в дитинство, хочеться насолоджуватися шматочок за шматочком.

Інгредієнти

Для коржів:
* холодне масло вершкове — 400 г
* яйця — 2 шт.
* холодна вода — 150 мл
* горілка — 3 ст.л
* оцет — 1 ст. л
* сіль — щіпка
* борошно — 700 г

Для крему:
* молоко — 500 мл
* яйця — 2 шт.
* кукурудзяний крохмаль — 4 ст. л
* згущене молоко варене -1,5 баночки (600 г)
* вершки 33% -750 мл
* цукрова пудра — ¾ склянки

Торт Наполеон зі згущеним молоком Крем-Брюле покроковий рецепт

1. Приготування коржів.
В склянці змішати холодну воду, оцет і горілку. У миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити віночком. Вилийте воду з оцтом до яєць і перемішати. Холодне вершкове масло наріжте дрібним кубиком, зверху просіяти через сито борошно Порубаєте з допомогою ножа масло з борошном у дрібну крихту, або розітріть руками. Зберіть крихту в гірку, зробіть поглиблення і влийте яєчну суміш Замісіть тісто і розділіть його на 14-15 частей.
2. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в морозилку на годину. Коли тісто добре охолоне, візьміть одну кульку тіста і розкачайте його. Покладіть на тісто тарілку і виріжте коло діаметром 21-22 див. наколіть тісто виделкою і випікайте в заздалегідь розігрітій до 220 0 З (440 F) духовці 5-7 хвилин. Коржі печуться швидко, головне встежити і не перетримати їх в духовці, поки випікається один — розкачуємо наступний кульку тесту. Готовий корж покласти на рівну поверхню до охолодження (щоб він прийняв правильну форму) Таким чином спекти всі 15 коржів разом з обрізками. Обрізки будемо використовувати для украшения.
3. Приготування крему.
Молоко вилити в каструлю і нагріти. У мисці ретельно змішайте яйця з крохмалем, щоб не було грудочок. Інтенсивно помішуючи яєчну суміш віночком, влийте гаряче молоко. Перелийте суміш у каструлю і поставте на вогонь. Безперервно помішуючи, варіть крем до загустіння. Зніміть з вогню і дайте крему повністю охолонути. Можна перекласти крем в іншу ємність, накрити плівкою(щоб плівка стосувалася поверхні крему) і крем охолодити в холодильнику. Повністю остиглий крем змішати з вареним згущеним молоком Добре охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою Візьміть частину вершків і підмішайте до крему з сгущенкой.

4. Отриману суміш вилийте у збиті вершки і перемішайте вийшов крем спатулой легкими рухами. Подивіться який вийде крем, зі смаком морозива крем-брюле Краю тарілки застеліть смужками пергаментного паперу або фольги. Покладіть перший корж і промажте його кремом, накрийте другим коржем і знову щедро промажте кремом. Так зберіть весь тортик. Промажте верх торта і боки кремом Обрізки від коржів поломайте і розімніть в крихту. Посипте крихтою боки і поверхня торта Наполеон. Далі смужки фольги можна зняти, а торт поставте в холодильник на просочуватися сутки.