Торт «Пахлава» з безе

Як смачно зробити Торт «Пахлава» з безе простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

4 листа листкового тіста (бездріжджове)

Безе:
400г – волоського горіха
300г – цукор
5 шт. – яличного білка
300г – меду
100г – вершкового масла ( у мене топлене )
Щіпка кориці

Торт «Пахлава» з безе покроковий рецепт

1. Заздалегідь спекти 2 листи листкового тіста при температурі 190° до золотистого кольору. Подрібнити горіхи в блендері, додати щіпку кориці. У ємність налити 5 білків і збивати міксером, поступово додаючи цукор. Збивати до однорідної густої маси і додати горіхи. Розкачуємо другий лист тіста, викладаємо на деко, змащуємо безе.

2. Наступним шаром викладаємо заздалегідь спечений корж. Змащуємо його безе. Верхнім шаром накриваємо повністю з боками як показано на відео. Нанесення візерунків і надрізів також як показано на видео.

3. В два жовтки додати дві столові ложки молока. Змастити верхню частину як показано на відео. Горіхи розставити на відео. Відправити в заздалегідь розігріту духовку до 180° на 25 минут.

4. Дістаємо з духовки і поливаємо розтопленим вершковим маслом. Знову відправляємо в духовку. Через 10 хвилин дістаємо і поливаємо медом. І відправляємо в духовку на 10-15 хвилин до готовности.

Відео рецепт 👇