Сирний Штоллен різдвяний

Робиться просто і швидко, як я люблю. Як приготувати смачний домашній Сирний Штоллен різдвяний рецепт в духовці простий.

Інгредієнти

-Масло вершкове кімнатної температури 250 гр
-цукор 200 гр
-яйця 2 шт
-сир (я брала в брикетах, 9%) 250 гр
-апельсин 1 шт
-борошно 600 гр
-розпушувач 10 р

Для начинки будь-які сухофрукти і горіхи, які у вас є. У мене:
-родзинки 100 гр
-курага 100 гр
-волоські горіхи 80 гр
-мікс цукатів 160 гр
-коньяк або

Додатково:
-розтоплене вершкове масло 100 гр
-цукрова пудра для обсипання

Сирний Штоллен різдвяний покроковий рецепт

1. Для початку замочіть всі сухофрукти в алкоголі. Накрийте кришкою або харчовою плівкою. Я залишила їх на 12 годин. Замочувати горіхи не потрібно. У чаші міксера збийте 250 гр вершкового масла і 200 гр цукру. Додайте 2 яйця, збийте до пишноти Якщо сир з крупинками-протріть через сито, але краще спочатку вибрати гладкий.

2. Додайте цедру апельсина і сік з його половинки. Додайте масу в тісто, перемішайте насадкою гак. Борошно просіяти з розпушувачем, замісіть тісто. Сухофрукти відкинути на сито, потім додати їх у тісто, всипати горіхи, перемішати. Розділіть тісто на частини. Я зробила 4 штуки по 500 гр кожен. Мокрими руками сформувати довгасті батони, приплюснути і загорнути на одну сторону другую.

3. Пергамент змастити маслом, викласти штоллени. При випічці вони збільшаться, не кладіть занадто близько. Випікати 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. На них духовки я ставила порожній лист з фольгою, що б штоллени не підгоріли. Готові гарячі штоллени змастити розтопленим маслом і рясно присипати цукровою пудрой.

4. Коли штоллен повністю охолоне, загорніть його в декілька шарів пергаменту і залиште в прохолодному місці (на балконі або в холодильнику) на 1-2 тижні для визрівання 🙈.