Як зробити смачний Торт Панчо зі сметанним кремом в домашніх умовах простий рецепт.
⠀
⠀
Інгредієнти
Для бісквіта:
Яйця С0 – 4 шт.
Цукор – 200 гр.
Борошно – 150 гр.
Розпушувач – 1/3 ч. л.
Какао-порошок – 2 ст. л.
⠀
Для крему:
Сметана 30% – 600 гр.
Цукор – 160 гр.
Ананаси консервовані – 150 гр.
Шоколад для прикраси торта – 1/3 плитки
Торт Панчо зі сметанним кремом в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з допомогою міксера до пишної піни. Продовжуючи збивати, додаємо цукор невеликими порціями. Борошно і розпушувач пересипаємо в сито і вводимо невеликими порціями в яєчно-цукрову суміш, перемішуючи силіконової лопаткою акуратними рухами знизу вгору, щоб не порушити легкість тесту. ⠀
2. Поділяємо тісто на 2 частини. В одну з частин вводимо какао-порошок і обережно перемішуємо. Форму для випічки вистилаємо пергаментом. Виливаємо тісто у форму, зробивши перегородку з пергаменту (тісто трохи змішається, це не критично). Ставимо в розігріту до 180°C духовку ~ на 30 хвилин. Під час випікання духовку не відкриваємо! ⠀
3. Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною шпажкою (протикаємо бісквіт, якщо шпажка сира, то потрібно піч далі, суха – можна виймати). Бісквіт охолодити не менше 2-х годин. ⠀ Готуємо крем: сметану і цукор, перемішуємо з допомогою віночка до повного розчинення цукру (не збиваємо). ⠀
4. Збираємо торт: беремо будь-яку відповідну форму для складання, наприклад, салатник. З бісквіта вирізаємо тонке (0,5 см) дно по діаметру салатника. Залишився бісквіт нарізаємо кубиками 2х2 див. вистилаємо Форму плівкою так, щоб залишалися края.
5. Шматочки бісквіта мачає в кремі і укладаємо в форму, потім шар шматочків ананаса прямо з сиропом. Чергуємо шари до тих пір, поки не закінчиться бісквіт і крем. Завершуємо збірку бісквітним «дном» трохи придавлюючи його сверху.
6. Закриваємо зверху плівкою і прибираємо торт в холодильник на 8 годин, уклавши зверху вантаж. ⠀ Прикрашаємо: розкриваємо плівку, накриваємо салатник стравою і перевертаємо. Прикрашаємо торт розтопленим шоколадом і залишилися шматочками ананаса.