Торт шоколадний Спартак з заварним кремом

Як смачно зробити Торт шоколадний Спартак з заварним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготуємо шалено смачний торт «СПАРТАК». Це той торт, який вимагає повтору

Інгредієнти

📌Для тіста:
Яйця 3 шт
Цукор 200 р
Мед 2 ст. л
Молоко 100 р
Олію вершкове 100 р
Сода 1 ч. л
Оцет 1 ст. л
Какао-4 ст. л
Борошно 600 г

📌Для заварного крему:
Жовтки 4 шт
Цукор 1 ст
Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л
Молоко 800 мл
Вершкове масло 400 р
Ванілін

📌Глазур:
Какао-4 ст. Л
Цукор 4 ст. л
Вода 6 ст. л
Масло вершкове 20 г

Торт шоколадний Спартак з заварним кремом покроковий рецепт

1. В мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо мед, масло, молоко, сіль і ставимо на водяну баню. Перемішуємо до тих пір , поки всі інгредієнти не розтануть і не стануть однорідними, але не кип’ятимо їх. Далі знімаємо їх з вогню, додаємо соду, погашену оцтом, какао і поступово вводимо муку. Потім замішуємо тісто, ділимо на 4 частини, на пергаменті розкачуємо як на відео, проколюємо виделкою і відправляємо в духовку при 180°С на 5 минут.

2. На жовтки додаємо цукор і збиваємо, потім додаємо 4-5 ст. л молока і також збиваємо, потім крохмаль і теж збиваємо, а в кінці молоко, що залишилося і також гарненько перемішуємо. Далі ставимо на повільний вогонь, постійно перемішуючи доводимо до кипіння і до загустіння кип’ятимо. Потім перелити масу в іншу ємність, закриваємо плівкою контакт і даємо повністю охолонути!

3. Вершкове масло збиваємо міксером, поступово додаємо остиглий крем, ванілін і крем готовий! На какао додаємо цукор, перемішуємо, потім воду і ставимо на вогонь 🔥 Як тільки всі інгредієнти розчиняться додаємо масло . Всі разом теж гарненько перемішуємо і все, глазур готова! А збірка тортика вся показана на відео: корж і крем чергуємо, крім останнього коржа. Його ми змащуємо глазур’ю. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇