Галета пиріг з персиками в духовці

Галета – це найбільш найпростіший відкритий пиріг, для якого не вимагає спеціальна форма, міксер, блендер, навіть без качалки можна приготувати і вам раджу 🥧. Як зробити галету пиріг з персиками в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

200 г борошна
120 г вершкового масла
2 ст л цукру
50 г води
Щіпка солі
1 яйце (для змащування тіста)

🍑 Начинка:
500 г персиків
2 ст л крохмалю
3 ст л цукру

Кульку морозива 🍨

Галета пиріг з персиками в духовці покроковий рецепт

1. Тісто треба готувати за 2 години до випічки, щоб воно полежало в холодильнику. ⠀ Холодне вершкове масло натираємо на тертці. Додаємо просіяне борошно, сіль і цукор, перетираємо руками до стану крихти. Вливаємо крижану воду, замішуємо поки тісто перестане бути липким.
2. Тісто розтягуємо в пласт між двома листами пергаменту і прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину. ⠀ З тіста вирізаємо коло, готуємо начинку. ⠀ Персики розрізаємо, перемішуємо з крохмалем і цукром і викладаємо на тісто відступивши від краю мінімум 3 см.
3. Краї защипнути формуючи бортики. Змащуємо бортики збитим яйцем. ⠀ Випікаємо в розігрітій духовці при 200° 30 хвилин ⏰ Після випікання, за бажанням, можна змастити персики медом 🍯 поки ще галети гарячі💨 і додати кульку морозива 🍨