Торт з сирним мусом, вершками і ягідним желе з ожиною простий рецепт.
Інгредієнти
на форму 18 див.
181 ккал/100 гр. Б: 6.8 Ж: 6.5 У: 24
🔹Яйце – 2 шт.
🔹Цукор – 60 гр.
🔹Лимонний сік – 1 ст. л.
🔹Цедра лимона – 1 ч. л.
🔹Сіль – 1 щ.
🔹Борошно – 60 гр.
🔸Сир (м’який кремовий) – 260 гр.
🔸Молоко – 100 мл
🔸Цукор – 110 гр.
🔸Ванілін – 1 щ.
🔸Желатин – 16 гр.
🔸Вершки 33% – 200 мл
🔹Ягоди (ожина) – 250 гр.
🔹Желе (готове) – 50 гр.
Торт з сирним мусом, вершками і ягідним желе з ожиною покроковий рецепт
1. Збити яйця з цукром і дрібкою солі до пишної білої маси. Додати лимонний сік і цедру. Просіяти борошно і акуратно вмішати. Перекласти у форму. Випікати бісквіт при 180 градусах 20 хвилин. Остудити, зрізати тонкий шар верхівки. Желатин замочити в 80 мл води, залишити на 5 хвилин, щоб набух.
2. Змішати молоко з цукром і ваніліном. Довести молоко до кипіння (але не кип’ятити), зняти з вогню. Додати замочений желатин, добре перемішати. Потім додати сир кімнатної температури. Перемешать.
3. холодні вершки Збити до м’яких піків, з’єднати з сирно-желатиновою масою. Викласти бісквіт в роз’ємну форму (d=18 см), бортики якій прокласти ацетатної стрічкою. Викласти мус на бисквит.
4. Рівномірно розподілити. Прибрати в холодильник до застигання (близько 2 годин). Ягоди промити, просушити на рушнику. Викласти їх на застиглий мус. Розвести желе.
5. Для цього 50 г желе залити 200 мл гарячої води. Засудити його до кімнатної температури і залити 150 мл на ягоди. Прибрати в холодильник до застигання (близько 2 годин).
Відео рецепт 👇