Традиційний гарбузовий пиріг без борошна

Як смачно зробити Традиційний гарбузовий пиріг без борошна простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дощовою восени особливо хочеться тепла і затишку ☀️🍁 Саме час пекти пироги – це кращий засіб від осінньої хандри! А в якості начинки для них можна використовувати різні дари осені 🌾 Наприклад, помаранчеву улюбленицю – гарбуз. Сьогодні ми поділимося дивовижно смачним рецептом ТРАДИЦІЙНОГО ГАРБУЗОВОГО ПИРОГА без використання борошна, цукру, масла і глютену 🙌🏼

Інгредієнти

🔸1 чашка (250 мл) горіхів пекан (можна замінити на волоські горіхи;
🔸1/2 чашки кокосової стружки;
🔸1 і 1/4 чашки сухих яблук.
Вони повинні бути без шкірки і не сильно жорсткими, якщо Ваші занадто жорсткі, то замочіть їх попередньо на 15 хвилин.

Для КРЕМУ нам знадобиться:
🔸1,5 чашки гарбузового пюре;
🔸10 великих і м’яких фініків;
🔸3/4 чашки кешью, також чашки кокосового або будь-якого іншого молока;
🔸кориця і імбир за смаком.

Традиційний гарбузовий пиріг без борошна покроковий рецепт

1. Перед приготуванням необхідно замочити кешью на добу в прохолодній воді. Краще тримати горіхи в холодильнику, щоб вони не зіпсувалися. ⠀ Спочатку подрібнюємо горіхи і стружку, додаючи яблука. ⠀ Після інгредієнти необхідно змішати, подрібнити, щоб вийшла трохи липка масса.
2. Яблука не подрібнюються повністю, для того, щоб надати пирога додаткову текстуру. ⠀ Отриману основу розподіляємо по дну форми. ⠀ Запікаємо гарбуз при 165С, якщо Ви це робите самі, або використовуємо звичайне гарбузове пюре без цукру. Нам потрібно 1,5 чашки готового пюре. ⠀
3. Потім змішуємо його з горіхами, фініками та молоком, додавши трохи спецій. Всі інгредієнти прокручуємо до отримання однорідного крему. ⠀ Далі виливаємо отриману масу поверх основы.
4. Залишилося покласти пиріг в морозильну камеру до повного застигання. ⠀ Після того, як пиріг застиг – виймаємо його з форми, відрізаємо шматочок і подаємо до столу! ⠀ Дивно простий і неймовірно смачний гарбузовий пиріг перед Вами! ⠀
5. Швидше запрошуйте в гості друзів і пригощайте їх чудовим осіннім ласощами. Приємного апетиту!