Турецька закуска Мухаммара соус

Як приготувати Турецька закуска Мухаммара соус рецепт простий. Смачна закуска з запеченого червоного перцю з волоським горіхом. Відмінно підійде до м’ясного столу і не тільки! Можна і на бутерброд намазати або просто бутерброд з яким-небудь корисним хлібцем начебто безглютенового хліба у мене в стрічці😉 Смачно, поживно, просто – запорука успіху на вашій кухні.

Інгредієнти

3 великих червоних перцю
1 зубчик часнику
1 ст ложка лимонного соку
50 грам свіжих мелених сухарів
50 грам волоських горіхів
5 ст ложок оливкової олії
2 ст ложки гранатового соусу
1 1/2 меленого куміна
Мелений перцю Чилі за смаком, не любите гостро, додайте дрібку. Якщо подобається гострота, додайте більше.
Сіль за смаком

Турецька закуска Мухаммара соус покроковий рецепт

1. Червоний перець миємо, чистимо, обтираем паперовим рушником. Розрізаємо навпіл і викладаємо на застелений пергаментним папером деко. Скроплюємо оливковою олією і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Готовий запечений перець дістаємо, перекладаємо в целофановий пакет і завязываем.
2. Відкладаємо в сторону на 5 хвилин Беремо 4 шматочки білого хліба і підсмажуємо в тостер до стану сухарика. Кладемо в робот і подрібнюємо в крихту. Перець дістаємо з пакету і знімаємо шкірку (після даної процедури, вона повинна легко відходити).
3. В чашу робота/блендера кладемо перець, сухарики, горіхи (можна крупно порубати попередньо), часник, спеції, олію і гранатовий соус. Пульсуючими рухами перемелюємо до однородности.
4. Викладаємо в сервірувальний посуд, ложкою злегка натискаючи робимо спіраль, зверху наливаємо 1 ст ложка оливкової олії, прикрашаємо рубаними горіхами. Можна дрібно порубати зелений цибулька або петрушку. ⠀ Подаємо окремо, або з хлібом або гренками.