Рецепт хрусткого Уражене шаблі з карамеллю і кремом шантильї 😍🍦 Існує багато видів начинок для шаблі ,сьогодні буде рецепт класики з карамеллю (за бажанням можна додати горіхи 🌰,буде ще смачніше).
Інгредієнти
• Основа на 6 шт
75 г вершкового масла
45 г цукрової пудри
15 г мигдальної муки
Сіль
125 г борошна
• Карамель
100 мл вершків 33%
150 г цукру
30 г вершкового масла 82%
Сіль 2 г
• крем Шантильї
200 гр вершків 33%
40 гр цукрової пудри
0,5 ч. л. мигдального екстракту (за бажанням)
Уражене Шаблі з карамеллю і кремом шантильї покроковий рецепт
1. Основа.
Цукрову пудру, холодне вершкове масло, мигдалеву борошно перемішуємо насадкою лопатка 1 хвилину. Вводимо пшеничне борошно, перемішуємо і додаємо яйця. Тісто розкачуємо між двома листами пергаменту, охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику. Далі дістаємо холодної тісто і швидко розкладаємо по формах, якщо форм немає, можна і в одній великій зробити. Ставимо назад в холодильник на 1 годину, щоб тісто підсушилося. Дістаємо і відразу в духовку, випікати при 160 t 20-25 хв мин.
Цукрову пудру, холодне вершкове масло, мигдалеву борошно перемішуємо насадкою лопатка 1 хвилину. Вводимо пшеничне борошно, перемішуємо і додаємо яйця. Тісто розкачуємо між двома листами пергаменту, охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику. Далі дістаємо холодної тісто і швидко розкладаємо по формах, якщо форм немає, можна і в одній великій зробити. Ставимо назад в холодильник на 1 годину, щоб тісто підсушилося. Дістаємо і відразу в духовку, випікати при 160 t 20-25 хв мин.
2. Карамель.
В сотейнику з товстим дном розтоплюємо цукор до золотистого кольору. В цей час доведіть вершки на кипіння в окремій ємності. Коли цукор розчиниться, при постійному підмішуванні введіть гарячі вершки. Зніміть з вогню, розмішайте до однорідності, додати сіль і вершкове масло.
В сотейнику з товстим дном розтоплюємо цукор до золотистого кольору. В цей час доведіть вершки на кипіння в окремій ємності. Коли цукор розчиниться, при постійному підмішуванні введіть гарячі вершки. Зніміть з вогню, розмішайте до однорідності, додати сіль і вершкове масло.
3. крем Шантильї.
Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою і додаємо мигдальний екстракт. Збити приблизно 3 хв, поки крем не стане густим і однорідним. Довго збивати не треба, що б вершки не розшарувалася, як тільки вони перестануть витікати при перекиданні чаші – крем готовий. Прикрасити сублімованої малиной/орешками/ягодами.
Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою і додаємо мигдальний екстракт. Збити приблизно 3 хв, поки крем не стане густим і однорідним. Довго збивати не треба, що б вершки не розшарувалася, як тільки вони перестануть витікати при перекиданні чаші – крем готовий. Прикрасити сублімованої малиной/орешками/ягодами.
Відео рецепт 👇