Мені дуже полюбилися такі вафлі на сніданок😋. Головне правило в них, це не шкодувати сиру, що б вони вийшли дійсно хрусткими! Борошна тут зовсім не багато (до речі, з видами борошна експериментуйте, у мене фаворит – рисова), в основі кабачки, сир і яйце, тобто клітковина і білки. А це поєднання – найкращий початок дня і ситість до самого обіду (але це не точно🤣). Взагалі, сніданок це улюблений прийом їжі, особливо, якщо він такий гарний, а ще приготований і з’їдений без поспіху! Як зробити вафлі з кабачків з сиром і рисовим борошном у вафельниці рецепт простий.
Завтра обіцяю собі виспатися і поснідати не поспішаючи, і дуже ймовірно, що саме такими вафлями). •• Інформація для тих, у кого немає вафельниці! По-перше, купіть її вже швидше, в кожному пості з вафлями це пишу. Причому не заморачивайтесь з ціною, купіть самий бюджетний варіант за 1000-1500 руб (моя коштує близько 1200), цього цілком вистачить для приготування вафель пару раз в тиждень. А по-друге, вафельне тісто завжди можна спекти у формі оладок на звичайній сковороді, вони, звичайно, будуть не такими гарними, як вафлі і, можливо, менш хрусткими, але все одно не менш смачними👌🏻.
Завтра обіцяю собі виспатися і поснідати не поспішаючи, і дуже ймовірно, що саме такими вафлями). •• Інформація для тих, у кого немає вафельниці! По-перше, купіть її вже швидше, в кожному пості з вафлями це пишу. Причому не заморачивайтесь з ціною, купіть самий бюджетний варіант за 1000-1500 руб (моя коштує близько 1200), цього цілком вистачить для приготування вафель пару раз в тиждень. А по-друге, вафельне тісто завжди можна спекти у формі оладок на звичайній сковороді, вони, звичайно, будуть не такими гарними, як вафлі і, можливо, менш хрусткими, але все одно не менш смачними👌🏻.
Інгредієнти
Будь-який твердий сир 60 гр.
Кабачок (або цукіні) 200 гр.
Орегано 1/3 чл.
Велике яйце 1 шт.
Щіпка солі і перцю
Рисове борошно 1,5 ст. л. (З гіркою)
Топлене або рослинне масло для змазування вафельниці
Вафлі з кабачків з сиром і рисовим борошном у вафельниці покроковий рецепт
1. Вершковий сир/сметана/червона риба/ікра – на ваш смак для подачі. Кабачок і сир натріть на крупній тертці і покладіть в миску. Додайте яйце і перемішайте. Всипте сіль, перець, орегано і ще раз перемешайте.
2. Додайте борошно, її може знадобитися трохи більше або менше, орієнтуйтеся на густоту тіста, воно має бути як густа сметана. Вафельницю розігрійте і змажте маслом.
3. Викладайте по 1,5 ст. л. тесту на кожну вафлю. Випікайте близько 4-5 хвилин, в залежності від потужності вафельниці. IB Вафлі повинні стати дуже рум’яними і з хрусткою корочкой.
4. Відразу подавайте до столу, можна просто зі сметаною, а можна з вершковим сиром, рибою і стрічками з огірка – це для суботніх изысков).