Ванільний бісквіт класичний для торта

Як зробити смачний домашній Ванільний бісквіт класичний для торта простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

(2 кільця d18см):

♡ Борошно – 320гр
♡ Цукор – 310гр
♡ Молоко – 215гр (комнт t°)
♡ Ванільний цукор – 25гр
♡ Яйця С0 – 5шт (комнт t°)
♡ Рослинне масло – 80гр
♡ Розпушувач – 14гр
♡ Щіпка солі

Ванільний бісквіт класичний для торта покроковий рецепт

1. Змішуємо і просіваємо всі сухі інгредієнти – борошно, розпушувач. В окремій тарі з’єднуємо молоко і рослинне масло. Перш ніж почати збивати яйця обертаємо кільця фольгою і включаємо духовку на 170°. У чаші міксера починаємо збивати яйця з дрібкою солі на середній швидкості (~5-7хв). Коли з’явилася піна додаємо в кілька етапів цукор і ванільний сахар.
2. Продовжуємо збивати на середній швидкості протягом 20хв звичайним міксером і 15хв планетарним (головне не менше!, тоді бісквіт вийде ідеальним). Коли піна стала пишною і щільною вимикаємо міксер і беремо силіконову лопатку.
3. Додаємо в 3 етапи рідкі інгредієнти і сухі, акуратно замішуючи тісто до повної однорідності. Розливаємо по формах і відразу випікаємо при 170° ~50хв. Не відкривайте духовку раніше цього часу!

4. Коли бісквіт готовий, даємо йому охолонути, загорнути в харч плівку і прибираємо в холодильник на 5-6 годин. Бісквіт розрізаємо кожен навпіл (вийде 4 коржа).