Варення конфітюр з червоних помідорів на зиму

Варення конфітюр з червоних помідорів з лаймом і базиліком на зиму в банках до сирів, хамону, прошутто 🧀 🥩 Якщо варення належить дітям під млинці і сирнички, ну і ладно, чоловікам теж 😉, то мамам і дівчаткам треба щось суттєвіше і для душі 👌🏻 Цей конфітюр однозначно допоможе відволіктися і розслабитися, так як його потрібно вживати з вином🥂🍷, сиром 🧀, хамоном або прошутто.
Шматочки м’ясистих і стиглих томатів, вишукані нотки базиліка і все це в ансамблі з граючим лаймом. Конфітюр для гурманів, є 2 варіанти після того, як ви спробуєте – або він вам не сподобається, або сподобається настільки, що цей вибух смакових рецепторів буде вашим наркотиком😜 Нижче прошу написати враження тих, хто його вже пробував👇🏻

Інгредієнти

Стиглі томати – 1 кг
Цукровий пісок – 1 кг
Лайм – 2 шт
Лимон – 1 шт
Базилік сушений – 3 чайні ложки
Рожевий перець – кілька штук
Сіль – 1/2 чайної ложки
Бальзамічний крем- 1 чайна ложка

Варення конфітюр з червоних помідорів на зиму покроковий рецепт

1. Томати почистити від шкіри і порізати скибочками. З лайма і лимона зняти цедру і вичавити сік. Цедру, сік і томати з’єднати і всипати цукровий пісок . Поставити на плиту, довести до кипіння, зняти піну і додати сухий базилик.

2. Варити 3-5 хвилин. Вимкнути плиту і накрити каструлю рушником. Залишити до повного остывания.

3. На наступний день, ставимо конфітюр на плиту і варимо 25 хвилин, після додаємо дрібку сушеного базиліка, сіль і бальзамічний соус, варимо ще 3-5 хвилин і розливаємо по стерилізованим баночках і загвинчуємо крышками.

Відео рецепт 👇