Варення варення з інжиру з волоськими горіхами на зиму

Варення варення з інжиру з волоськими горіхами на зиму простий рецепт. (в цьому році у мене багато рецептів з ним☺️) Раніше не публікувала те, що буде цікаво малій кількості людей, а зараз вирішила показувати все, що мені самій дуже подобається, сподіваюся, що у ваших серцях це теж знайде відгук 🤍

Інгредієнти

Інжир 1,5 кг
Цукор 1кг
сік і цедра одного лимона і апельсина
Кориця 1/2чл
Кардамон 1/2чл
Імбир мелений 1/2чл
Чорний перець щіпка
Волоські горіхи 200г (бажано, цілі четвертинки або на половинки)
Лимонна кислота на кінчику ножа

Варення варення з інжиру з волоськими горіхами на зиму покроковий рецепт

1. Зрізати з інжиру хвостики, розрізати на 4 частини, скласти в каструлю, пересипати цукром, додати сік лимона і апельсина. Відставити, щоб інжир пустив сік. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь і варити, помішуючи 15 хвилин, прибираючи пінку, зняти з вогню і остудить.
2. Додати спеції, цедру, довести до кипіння, варити 5 хвилин. Зняти з вогню, остудити. Пробити блендером. Горіхи обсмажити на сухій сковорідці, щоб пішов насичений аромат, додати джем, довести до кипіння, всипати лимонну кислоту.
3. Варити 5 хвилин, розлити в стерильні банки. Обережно перемішуйте, після того, як перетворити в однорідну масу блендером. Коли зробите джем, то він «плюється» і можна отримати опік. Закапуйте крышкой.