Варення з гострого червоного перцю на зиму

Як зробити домашнє Варення з гострого червоного перцю на зиму простий рецепт в банках. Так, це саме варення, навіть можна сказати джем ) Якщо слідувати рецептом, то смак виходить солодкий карамельний, з невеликою кислинкою та легкою гостротою в послевкусии. Напишу рецепт для тих хто зважитися приготувати це варення 😉 🌶️

Інгредієнти

На 500 гр очищеного від насіння перцю знадобитися 500 гр цукру і 100 мл 9% оцту.

Для приготування цього варення я брала перці Хангиджао, Кулі Капоне, Халапеньо.

Варення з гострого червоного перцю на зиму покроковий рецепт

1. Перець пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Потім отриману масу змішати з цукром і поставити на вогонь. Варити 45 хвилин на невеликому вогні, не забуваємо помішувати. Через 45 хвилин влити оцет і варити ще 10 минут.
2. Готове варення розкласти по банках. У мене маленькі баночки для цього варення. Якщо не впевнені і сумніваєтеся, чи не робіть або зробіть половину норми. Колір виходить неймовірний, а пікантний смак, незвичайний, карамельный.

3. У мене є ще один рецепт варення з гострого перцю, але воно готується зі спеціями і з додаванням солі ). Працювати з перцем тільки в рукавичках і варити варення краще при включеній вытяжке.