не просто варення, а ціла джерело вітамінів, відмінний засіб при застуді! Варення з калини звичайно на любителя, але мені подобається і злегка терпкий смак, незвичайний запах ) Як зробити Варення з калини червоної на зиму рецепт простий.
Інгредієнти
✅ 500 г калини
✅ 500 г цукру
✅ 200 г води (можна не додавати)
Варення з калини червоної на зиму покроковий рецепт
1. Спочатку добре промиваємо калину разом з гілочками, акуратно відокремлюємо ягідки. Краще збирати калину після заморозків або трохи приморозить її в морозильній камері – це позбавить ягоду від гіркоти. Ягоди засипаємо цукром у пропорції 1:1, перемішуємо і залишаємо на пару годин в каструлі. ⠀
2. На невеликому вогні досягаємо повного розчинення цукру, варимо ще 5-7 хвилин після закипання знімаємо пінку і гарячим розливаємо варення з стерелизованным баночках. Я воду не додавала, тому в мене досить густе варення. Якщо бажаєте отримати більш рідке варення, то спочатку треба зварити сироп: у воду додаємо цукор, акуратно змішуємо, щоб кристали цукру не разлетелись.
3. Потім на невеликому вогні нагріваємо до повного розчинення цукру і додаємо ягідки калини. ⠀ Варимо варення після закипання 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і відразу гарячим розливаємо по стерелизованным баночках і закриваємо кришками. ⠀ Смачне і дуже корисне варення готове!
4. Можна приготувати калиновий джем, перебивши ягідки в блендері і потім перетерши через сито – такі дії в приготуванні ті ж. Але мені більше за смаком варення з кісточками калини ) до Речі, ви знаєте, що калинові кісточки у вигляді маленьких сердечок ❤️ – це ж так красиво!
Відео рецепт 👇