Варіанти глазурі для великоднього кошика

5 Варіантів глазурі для паски великоднього прості рецепти.

Інгредієнти

1. Глазур на желатині
5 г желатину залити 30 г води

2. Меренга
▪️Цукор 200г
▪️Білки 100г
▪️лимонна кислота щіпка
⠀⠀
3. Глазур на згущеному молоці
▪️Сухе молоко 2стл
▪️Згущене молоко 3стл

4. Цукрова глазур
▪️250 гр цукру
▪️70мл води
▪️10 мл лимонного соку

5. Глазур з білим шоколадом
▪️білий шоколад 170г
▪️вершки 33-35% 60мл
▪️какао масло 20г.
желатин 4г.
▪️молоко 25мл
▪️діоксид титану (для білого кольору);

Варіанти глазурі для паски великоднього покроковий рецепт

1. Глазур на желатині.
на плиті зварити сироп з 180 г цукру і 50 г води (тільки цукор розчинився і закипіла суміш – відразу вимикаємо(можна замінити цукор цукрову пудру). додати в сироп желатинову масу; збити міксером на великій швидкості в білу глянцеву масу. Можна додати красители.
2. Меренга
З’єднати цукор і білки, поставити на водяну баню і помішуючи довести до 65С. Зняти з вогню, додати лимонну кислоту і збити міксером до глянцевої красивою меренги. Нанести на остиглі паски. Цукру завжди повинно бути в два рази більше, ніж белков.

3. Глазур на згущеному молоці.
Лимонний сік 1-2чл (спочатку додати одну, якщо маса буде густий сильно, то ще додати сік). Все змішати до об’єднання, нанести на паску залишити на ніч застывать.
4. Цукрова глазур.
Цукор з водою в сотейнику довести до кипіння і розчинення цукру.
Якщо на стінках залишилися кристалики цукру, то їх змахнути вниз з допомогою вологої пензлика. На середньому вогні варити пару хвилин. Перевірити сироп на «м’який кулька» (в склянку з холодною водою опустити краплю сиропу ..виходить м’який кульку – все готово).

Зняти з вогню, остудити до 40С (поставити в миску з крижаною водою), збити до побіління і потрібної консистенції, можна трохи теплої води додати, якщо буде дуже густий. Нанести на остиглий паска. Залишити для стабилизации.

5. Глазур з білим шоколадом.
Залити желатин молоком і дати набрякнути. довести до рідкого стану на водяній бані. нагріти, але не кип’ятити вершки, влити в шоколад з маслом, перемішати до повного розчинення, влити тонкою цівкою желатин, збити все блендером, остудити, нанести на паски. прибрати в холодильник хвилин на 5 для повної стабилизации.