Ватрушки зі шпинатом, сиром і червоною рибою слабосоленої форелі простий рецепт.
Інгредієнти
Вихід – 6 шт
КБЖУ на 1 шт 287/16,7/10,2/32
Для тіста:
Борошно пшеничне 250 гр
тепла Вода 125 мл
Білок одного яйця
Дріжджі сухі 5 гр
Цукор-10г
Сіль 1/2 год л без верху
Масло рослинне 10 гр (для змащування миски і тіста)
Для начинки:
Шпинат заморожений 300 гр
Сир моцарелла для піци 100 гр (можна будь -)
Сіль, часник сухий
Форель слабосолона 150 гр
Жовток яйця для змащування ватрушок
Ватрушки зі шпинатом, сиром і червоною рибою покроковий рецепт
1. Змішуємо всі інгредієнти (крім масла) для тіста. Миску змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце, щоб тісто підійшло. Тісто має збільшитися в 3 рази. Потім ділимо тісто на 6 частин і кожної частини надаємо форму шарика.
2. Руки можна злегка присипати борошном. Беремо склянку. Дно склянки опускаємо в борошно і робимо форму ватрушки (дивіться відео) Для начинки беремо шпинат, обов’язково віджимаємо його від зайвої води (після розморожування), змішуємо з тертим сиром, солимо й додаємо сухий чеснок.
3. Викладаємо начинку на ватрушку. Змащуємо жовтком Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Дістаємо ватрушки з духовки і накриваємо його рушником. Даємо повністю охолонути. Потім зверху викладаємо шматочки риби. Наші ватрушки готовы.