Розсипчасте пісочне тісто, ніжний заварний крем з ванільним ароматом і вишневе желе! Це просто вибух смаків! Відкритий пиріг із заварним кремом і вишневим желе рецепт простий.
Інгредієнти
Вишневе желе:
✅ Вишня заморожена-300 г
✅Цукор-60 г
✅Желатин-7 г+ 35 мл води
⠀
Заварний крем:
✅Молоко-250 р
✅Цукор-60 г
✅Ванільний цукор-10 г
✅Яйце-1
✅Кукурудзяний крохмаль-25 р
✅Вершкове масло-40 г
⠀
Пісочний корж:
✅Борошно-150 г
✅Цукор-50 г
✅Сіль-1/4 ч. л.
✅Яйце-1 шт.
✅Вершкове масло-90 г
Відкритий пиріг із заварним кремом і вишневим желе покроковий рецепт
1. Желатин залити холодною водою. Вишню з цукром довести до кипіння. Додати желатин, перемішати і остудити. Для крему з’єднати яйце, цукор, ванільний цукор і крохмаль. Перемішати. Додати молоко, добре перемішати і на середньому вогні заварити крем.
2. Додати вершкове масло і охолодити до кімнатної температури. ⠀ Для тіста вершкове масло збити з цукром і сіллю. Додати яйце і перемішати. Додати борошно і замісити тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. Потім розподілити по формі діаметром 21 см.
3. Зробити бортики і наколоти виделкою. Покласти лист пергаменту і засипати вантажем. У мене це горох. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Прибрати пергамент з вантажем і випікати ще 10 хвилин. Пісочний корж остудить.
4. Перекласти на нього крем. Зверху розкласти вишню і болить трохи вишневим сиропом. Прибрати пиріг в холодильник до застигання желе. ⠀
5. Приємного вам чаювання!
Відео рецепт 👇