Різдвяний штоллен на дріжджах з цедрою

Як смачно зробити Різдвяний штоллен на дріжджах з цедрою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся з вами рецептом штоллен. Пора готуватися до Різдва А штоллен ідеальний варіант випічки в умовах відключень світла. Замісити тісто можна без світла. А випікати штоллени потрібно завчасно. А хто бажає навчитися готувати найсмачніші штоллени.

Інгредієнти

Для тесту
500 р борошна пшеничного в/х
14 г сухих дріжджів (42 г пресованих)
250 г молока
100 г цукру
210 г вершкового масла 82,5%
Цедра 1-го апельсина
Цедра 1-го лимона
7 г кориці
4 г меленого імбиру
Ваніль
3 г солі

Добавки.
250 г родзинок
150 г журавлини
120 г мигдалю
150 г рому або коньяку

Для декору.
50 грам вершкового масла 82,5%
150 г цукрової пудри

Різдвяний штоллен на дріжджах з цедрою покроковий рецепт

1. Сухофрукти замочити в алкоголі в 12 р. До міксера змішати сухі інгредієнти. Додати молоко, цедру і замісити досить м’яке тісто. Додати масло і вимісити в еластичне не липке тісто. Додати сухофрукти і подрібнені орехи.
2. Вимісіть до об’єднання. Тісто перекласти в чисту ємність, накрити і залишити на ферментацію в теплому місці на 2-4 години. Готове тісто викладаємо на робочу поверхню, розділити на 2 частини. Кожну частину розкачайте в овал, злегка. Лівою частиною накрити праву, не дістаючи до краю на 1 см.
3. Перекласти на деко. Накрити кухонним рушником і залишити на 40 хвилин ферментацію. Розігріти духовку до 170°С. Випікаємо 35-45 хв. Штоллен повинен трохи підрости і добре підрум’янитися. Гарячий штоллен змащуємо розтопленим маслом.
4. Коли охолоне – щільно обсипаємо пудрою, посипаєте, поки поверхня не стане стабільно сніжно-білою. Упакувати в пергамент і плівку. Штоллен може зберігатися кілька місяців. Мінімальний час дозрівання – 2 недели.