Відкритий пиріг з йогуртом і ягодами

Йогуртовий відкритий пиріг з йогуртом і ягодами простий рецепт🍒 Кисло-солодкий, ніжний, соковитий. З будь-якою начинкою 😍

Інгредієнти

🕑Час приготування: все змішати 10-15 хвилин.
🔸Форма: 22 – 24 див. На відео 24.

✅ Тісто:
✔️ Борошно пшеничне – 200 гр
( у мене пшеничне)
✔️ Вершкове масло – 100 гр
✔️ Цукор – 40 гр
✔️ Сіль – щіпка
✔️ Холодна Вода – 50 мл

✅ Начинка:
✔️ натуральний йогурт – 300 гр
( або: сметана 10-20%, вершки, у мене грецький йогурт )
✔️ Яйця – 2 шт ( 1С )
✔️ Крохмаль кукурудзяний – 25 гр
✔️ Ванільний цукор – 1 год л
✔️ Цукор – 65 гр + 10 гр коричневого або звичайного цукор для посипання
✔️ Будь-яка ягода – 300 гр

Відкритий пиріг з йогуртом і ягодами покроковий рецепт

1. Змішати борошно, цукор, сіль, просто перемішати віночком. Додати холодне масло, попередньо нарізати на кубики. Так простіше буде змішати. Або натерти на тертці. Зробити руками крихту. Влити холодну воду. Замісити тісто пару хвилин тісто. Відразу тісто розподілити по формі. Виделкою зробити проколы.

2. ‼️ і тепер 2 варіанти: прибрати в морозилку на 15 хвилин. Потім випікати в добре розігрітій духовці 200гр 15 хв. Або відразу випікати, але тоді треба на корж покласти пергамент і висипати крупу, наприклад, рис або квасоля. І запікати прям з вантажем. Якщо заздалегідь не заморозити або не насипати вантаж, бортики осядуть в духовці (я прибирала в морозилку).

3. Через 15 хвилин викладаємо ягоди. Заливаємо начинкою ( просто змішати всі:
Йогурт або сметану, вершки». крохмаль, цукор 65 гр, Яйця, ванільний цукор – віночком ). Дістаємо корж з духовки, висипаємо ягоди, виливаємо заливку. Зверху заливки присипати будь цукром 10 гр. Ставимо в добре розігріту духовку 180 гр 35-45 хвилин. Дати охолонути хвилин 20 і можна подавати

Відео рецепт 👇