Готуємо Вівсяний йогурт. Ніжний вівсяний йогурт з легкою кислинкою і киселеобразной сумішей (а-ля заварний крем).
Інгредієнти
🔸200 г плющеної вівсянки (вівсянки НЕ швидкого приготування)
🔸1 л води
🔸50 г м’яких фініків
🔸1 уп закваски
⠀
🔸1 ч. л. ванілі
🔸ягоди (у мене чорниця)
🔸сироп (у мене фініковий сироп)
Вівсяний йогурт покроковий рецепт
1. В блендері з’єднуємо промиту вівсянку, фініки, воду і добре подрібнюємо. Марлю, складену в кілька разів (у мене 6 шарів) кладемо на сито і проціджуємо через неї отриману массу.
2. Вівсяне молоко ставимо на плиту і варимо, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Пересипаємо її в стерильну банку і даємо охолонути до 42-44 градусов.
3. Додаємо закваску і добре перемішуємо дерев’яною ложкою. Банку накриваємо марлею (кришкою) і ставимо в тепле місце на 12-24 години (повинна підтримуватися температура приблизно 44 град), поки не з’явитися легка кислинка.
4. Охолоджуємо йогурт в холодильнику. У готовий йогурт додаємо екстракт ванілі, чорницю і фініковий сироп.
Відео рецепт 👇