Полтавські вареники на пару з картоплею і печінкою

Як смачно зробити Полтавські вареники на пару з картоплею і печінкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пам’ятаєте, як у Гоголя вони самі в рот стрибали? Так-так, вони такі 😂 Одного разу і вкусив далі все, як в тумані 😂 Неймовірно ніжні, прости танцчи в роті! Смачні! Наші! Вареники….🤤🤤🤤 За цим рецептом готує вареники моя тітонька на Полтавщині, але в неї все «на око». А я вже все зміряла і даю вам точний рецепт. І вони у вас точно вийдуть! Так готуйте, чекаю ваших відгуків!

Інгредієнти

500 мл кефіру
1 ч. л солі
1 ст. л цукру
15 г свіжих дріжджів
0,5 ч. л соди
~650-700 г борошна + на підпил

Начинка – за вашим смаком.
Робити їх можна з картоплею, лівером, капустою, сиром, ягодами і т. п.
У мене картопля з печінкою

Полтавські вареники на пару з картоплею і печінкою покроковий рецепт

1. В теплому кефірі розчинити сіль, цукор і дріжджі. Борошно змішати з содою і поступово додати в кефір. Замісити м’яке тісто. Так, це важливо! Не вбивайте його борошном. Тісто має бути м’яким. Накрийте кришкою і залиште на 20 минут.

2. Потім тісто розділити на 4 частини, присипаючи трошки борошном, не липшей в руки. З кожного шматочка сказати ковбаску, яку розрізати на 8-12 частин (залежно від бажаного розміру вареників)

3. Кожен шматочок розкачати, покласти начинку і зліпити вареник. Варити на пару 5-7 хвилин. Готові вареники перекласти в миску, змащувати вершковим маслом.

Відео рецепт 👇