НЕРЕАЛЬНИЙ ШОКОЛАДНИЙ БІСКВІТ🔶 Переконливе прохання, якщо зберігаєте рецепт, напишіть що-небудь в коментарях, мені буде дуже приємно 🥰. Це, мабуть, один з кращих шоколадних бісквітів😋. Вологий, насичений, пористий, самодостатній, чудовий одним словом👌. Як зробити Вологе шоколадний бісквіт з какао і сметани рецепт простий
Інгредієнти
Для бісквіта: (на форму 18 див.)
• Борошно – 135 гр.
• Какао – 43 гр.
• Сода – 1 ч. л.
• Розпушувач – ½ ч. л.
• Сіль – ½ ч. л.
• Масло вершкове – 57 гр.
• Цукор – 180 гр.
• Коричневий цукор – 50 гр.
• Яйця С1 – 2 шт. + жовток – 1 шт.
• Ванільний екстракт – 1 ч. л.
• Рослинна олія – 32 мл
• Сметана – 122 гр.
• Кава гаряча – 122 мл.
Вологий шоколадний бісквіт з какао і сметани покроковий рецепт
1. У миску просіяти борошно, какао, розпушувач, соду, сіль. Вершкове масло збити міксером близько 2х хвилин, додати весь цукор, збивати ще близько 5-ти хвилин, час від часу очищаючи лопаткою стінки міксера. Додати по одному яйця і жовток, все добре збити, додати ваниль.
2. Окремо змішати рослинне масло і сметану, перемішати, додати в яєчну суміш, перемішати і всипати борошняну суміш, все ще раз добре перемішати, влити гарячу каву, перемішати до однорідності. Тісто вийде досить рідким, тому форму бажано загорнути в 2 шари фольги.
3. Виливаємо тісто. Випікаємо в розігрітій до 180 гр. духовці 40-45 хвилин, до сухої дерев’яної шпажки. Готовий бісквіт остудити, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 6-12 годин. Якщо немає часу стільки часу витримувати бісквіт, можна працювати з ним вже після повного остигання. Витримуємо ми бісквіт, щоб з ним було простіше працювати і бісквіт не кришився при нарезании.