Інгредієнти
КРЕМ
📌400 мл молока
📌1,5 склянки цукру
📌3,стіл.л борошна (не повні)
📌3 ст. л какао порошку
📌5 жовтків
📌200 – 250 гр вершкового масла
БІСКВІТ
📌7 яєць
📌180 гр цукру
📌160 мл рослинного масла
📌100 гр сметани (будь-якої жирності)
📌280 гр борошна
📌2 стіл. л какао з гіркою
📌1/2ч.л соди
📌1ч.л розпушувача
Начинка
📌100 гр вишні
📌1стол.л цукру
📌50 мл коньяку
Вишнево Шоколадний торт покроковий рецепт
У жовтки додаємо цукор, перемішуємо вінчиком до білого і додаємо борошно. Перемішуємо В гаряче молоко додаємо жовткову масу і швидко перемішуємо. Стасим на плиту і варимо на середньому вогні до загусання. Як тільки маса запустеет додаємо какао, перешиваємо і варимо 4 хвилини.
Накриваємо в харчовою плівкою в контакт і прибираємо в холодильник до повного охолодження. Масло кімнатної температури збиваємо і поступово додаємо холодний крем і перемішуємо до однорідності, ставимо в холодильник на ночь.
У яйця додаємо цукор збиваємо до білої пишної маси, додаємо сметану і рослинне масло, перемішуємо. У борошно додаємо соду, какао, розпушувач і просіваємо через сито, додаємо в основну масу. Перемішуємо до однорідної маси. Викладаємо на деко заскленій папером для випічки, розрівнюємо і відправляємо а розігріту духовку до 180• приблизно на 15 хвилин.
Готовий бісквіт ділимо на дві частини. Кожну сторону просочуємо Вишневої просоченням і змащуємо кремом. Середину змащуємо великою частиною крему. Викладаємо вишню і накриваємо другою частиною бісквіта. Верх і краю змащуємо кремом і відправляємо в холодильник на ніч. Прикрашаємо, як на видео.
Вишню без кісточок додаємо цукор і коньяк. Перемішуємо і даємо настояти в холодильнику на ночь.
Відео рецепт 👇