Вишневий плетений пиріг

Вишневий плетений пиріг рецепт простий. Щиро сподіваюся, що це не останній рецепт в моєму блозі, і зовсім скоро ми знову тут всі зберемося.

Інгредієнти

Форма 24 см

Для тіста:
385г борошна
50г цукрової пудри
Щіпка солі
210г холодного вершкового масла
80 мл крижаної води + 1 ст. л. лимонного соку

для начинки:
700г замороженої вишні без кісточок
60г цукру
30г кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. лимонної цедри
1 ст. л. лимонного соку

1 жовток і 1 ст. л. молока для змазування

Вишневий плетений пиріг покроковий рецепт

1. Просіяти борошно, додати цукрову пудру, сіль, натерти дуже холодне вершкове масло. Перетерти масу в крихту. ⠀ З’єднати воду з лимонним соком і поступово додавати в крихту, замісити швидко кульку тіста, розплющити, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 годину. ⠀
2. До розмороженої вишні додати цукор, крохмаль, цедру і сік лимона. Добре перемішати. ⠀ Тісто розділити на 2 частини: одну побільше, інша поменше. Більшу частину розкачати в круглий пласт і покрити нею форму. ⠀
3. Викласти вишневу начинку (без виділився соку), рівномірно розподілити. ⠀ Другу половину тіста тонко розкачати і нарізати на смужки. Переплести ці смужки між собою, змастити сумішшю жовтка і молока.
4. Відправити випікатися пиріг спочатку при 200° духовку на 20 хвилин, потім на 35 хв при 180°, поки він не підрум’яниться. Подати рекомендую з кулькою ванільного мороженого.