Вишневий штрудель з готового листкового тіста простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
На 2 рулету:
1. Тісто листкове – 500 грам
2. Вишня заморожена (без кісточки) – 400 грам
3. Цукор – 150 грам
4. Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
5. Волоський горіх (чищений) – 40 грам
6. Цедра апельсина або мандарина – 1 ст. л.
7. Яйце – 1 шт.
Вишневий штрудель з готового листкового тіста покроковий рецепт
1. Вишню розморожуємо (краще в дуршлаке, щоб пішла зайва волога). складаємо її в сотейник, додаємо цукор і доводимо до кипіння і розчинення цукру. зменшуємо вогонь, додаємо крохмаль і заважаємо пару хвилин до загустіння. знімаємо з плити, даємо трохи остыть.
2. У цей час розморожуємо тісто по інструкції. духовку включаємо на t200, деко застеляємо пергаментом і змащуємо олією. якщо тісто поділено на 2 частини-добре, якщо ні ділимо на рівні частини. присипаємо робочу поверхню борошном і розкачуємо тісто (кожну частину) в прямокутник ( приблизно 20*30 см).
3. По довгій стороні викладаємо вишні ( не до краю) поверх порізаний волоський горіх і цедру, скручуємо рулет, защипуємо краю, перекладаємо рулети на деко. на рулетах робимо надрізи на верхньому шарі тіста, змащуємо збитим яйцем. випікаємо 15-20 хвилин. подаємо в гарячому вигляді ( можна розігрівати).