Як приготувати смачний Яблучний пиріг в сметаною заливці з ягодами рецепт простий (За мотивами Цветаевского) Яблука в сметаною заливці – це завжди так смачно і, якщо є яблука, а «шарлотка» вже набридла, то це найідеальніший спосіб порадувати сім’ю черговий смакотою ❤️
Ягідний конфітюр, джем, варення зроблять пиріг ще смачніше☺️ Скоро вихідні та це просто ідеальний час, щоб побалувати сім’ю, нам ось дощі обіцяють, так що приводів піч стає на один більше 😂 А Ви коли частіше готуєте щось смачненьке ? Кожен день? У вихідні? У свята чи за покликом душі?
Ягідний конфітюр, джем, варення зроблять пиріг ще смачніше☺️ Скоро вихідні та це просто ідеальний час, щоб побалувати сім’ю, нам ось дощі обіцяють, так що приводів піч стає на один більше 😂 А Ви коли частіше готуєте щось смачненьке ? Кожен день? У вихідні? У свята чи за покликом душі?
Інгредієнти
тісто
борошно 150г
сухарна пудра 40г
сіль 1г
вершкове масло (з холодильника) 100г
Сирний сир (можна взяти сир 9% з брикету) 60г
начинка
яблука без шкірки і серцевини 500 р
сметана 20% 350 р
цукрова пудра (або цукор) 100 г
яйця 2шт (100г)
ванільний цукор 10 р
крохмаль 30 г
Кардамон (мелений) 1чл
Ягідний конфітюр/джем/варення 80 р
Мигдальні пелюстки (або просто порізати мигдаль) 30 г
Яблучний пиріг в сметаною заливці з ягодами покроковий рецепт
1. Форму (у мене діаметр 26 см) змастити маслом, присипати борошном і прибрати в холодильник, поки готуємо тісто. Для тіста розтерти в крихту масло, борошно, сіль, цукрову пудру, додати сир(творог) і вимісити тісто На присипаної борошном поверхні розкачати тісто в коло (розмір – це діаметр форми плюс бортик)
2. Викласти тісто у форму, загнути всередину бортики, якщо будуть надлишки і прибрати в холодильник, поки готуємо начинку. Змішати віночком сметану, цукор, ваніль, кардамон(можна без нього), яйця, крахмал.
3. Яблука порізати тонкими часточками і викласти в основу з тіста рівномірно розподілити сметанную заливку, трохи постукати форму об стіл, щоб заповнити всі порожнечі. Покласти ягідний джем зверху хаотично, посипати мигдалевими пелюстками або тертими горіхами
4. Випікати в розігрітій до 180С духовці близько години, остудити, прибрати на ніч у холодильник Дістати з форми, нарізати, есть.