Імбирні пряники на жженом цукрі

Як смачно зробити Імбирні пряники на жженом цукрі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. М’які, ароматні пряники, з кожним днем стають смачніше. Доведеться трохи повозитися з карамеллю, але результат вас порадує

Інгредієнти

Борошно – 125 + 350 р
Цукор – 200 г
Яйця С0 – 1 шт
Окріп – 150 мл
Вершкове масло – 50 г
Рослинна олія – 50 г
Мед – 40 г
Кориця – 2/3 ч л
Мелений імбир – 1/3 год л
Мускатний горіх – 1/3 год л
Розпушувач – 15 р
Сіль – 1/4 год л

Глазур:
Вода – 4 ст л
Цукрова пудра – 200 г

Імбирні пряники на жженом цукрі покроковий рецепт

1. Приготування. У сотейнику розтоплюємо цукор до карамельного кольору, головне не перетримати, а то буде гірчити! Додаємо дуже акуратно окріп, маса буде шипіти, перемішуємо обережно, щоб не обпектися! Знімаємо з плити, додаємо сіль, корицю, мускатний горіх, мелений імбир, мед, перемішуємо. Додаємо холодне вершкове масло, перемешиваем.

2. Перелити масу в іншу ємність, просіваємо 125 г борошна і перемішуємо. Тісто вже не гаряче, додаємо яйце, перемішуємо, додаємо рослинне масло, перемішуємо. Частинами просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Тісто виходить липкое.

3. Поверхня злегка присипаємо борошном, викладаємо тісто, присипаємо зверху і розкачуємо товщиною ~8 мм Вирізаємо пряники, я використовувала банку діаметром 4,5 див. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, на відстані один від одного і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин, не пересушите! Коли пряники охолонуть покриваємо глазур’ю. Для глазурі перемішуємо цукрову пудру і воду, воду додавайте поступово, щоб регулювати густоту глазурі. Викладаємо на пергамент і залишаємо висихати на пару годин. Готові Пряники!

Відео рецепт 👇