Яблучний пиріг з меренгою в духовці простий рецепт домашній. Повторюю рецепт офігенного пирога. Печіть обов’язково, якщо ще не встигли. Це один з моїх найулюбленіших яблучних пирогів! Тонке тісто, дуже багато яблук і хмарка білосніжною меренги! Просто смакота. Їж і насладлаешься не тільки смаками, але і текстурами.
Інгредієнти
на форму діаметром 23 см:
Для тіста:
✔️ 200 г вершкового масла (дуже холодного!)
✔️ 4 жовтки
✔️ 230 г борошна
✔️ 1,5 ч. л. розпушувача
Для начинки:
✔️ 1,5 кг яблук (краще кислі)
✔️ 100 г цукру
✔️ 1 ст. л. лимонного соку
Меренга:
✔️ 4 білка
✔️ 180 г цукру
Порада!
По можливості використовуйте яблука кислих сортів. Ідеально антонівка. Якщо її немає, то гренні сміт або семиренко.
Яблучний пиріг з меренгою покроковий рецепт
1. Вершкове масло (жирність не менше 82,5 %) розтерти в крихту з борошном і розпушувачем. Відокремити білки від желктов. До крихті додати жовтки і замісити м’яке тісто. Довго вимішувати не потрібно. Розділити тісто на дві частини – одну зробити менше на 100 грам. Більшу частину прибрати в холодильник, іншу можна розкачати між двох аркушів пергаменту в пласт товщиною 2 мм і прибрати в морозилку.
2. Це якщо хочете щось вирізати з нього. Або просто заморозити, якщо будете потім натирати його на тертці. Для начинки яблука очистити від серцевини і шкірки ( я не очищала, але без неї буде краще) і нарізати тонкими часточками (в оригіналі натерти на крупній тертці).
3. Скласти в каструлю, додати цукор, лимонний сік (я додала ще приблизно пів склянки води) і згасити до м’якості яблук. Відкинути яблука на сито і дати стекти соку. Сік не виливайте, його можна пити, він дуже смачний. Начинку повністю остудити! Духовку розігріти до 190 градусов.
4. Білки збити в м’яку піну і потім, додаючи поступово цукор, домогтися щільної консистенції. Дістати тісто з холодильника, розкачати за розміром форми і укласти у форму, формуючи бортики. Тісто дуже слухняна, працювати треба швидко, щоб масло не подтаяло.
5. Викласти яблука на тісто, зверху білки. Дістати тісто з морозилки, вирізати фігурки, або зробити сітку, або просто натерти на тертці. Поставити в духовку і випікати приблизно 30 хвилин до золотистого цвета.
6. Спочатку меренга дуже підніметься. А коли вынете пиріг, осяде. Повністю остуди.