Яйця Орсіні в духовці

Як зробити яйця Орсіні в духовці простий рецепт на сніданок. Такий сніданок вже точно відмінно прикрасить стіл і зробить ранок для всіх яскравіше і смачніше. Цю цікаву французьку яєчню називають “сніданок аристократа”, яйцями в хмарі. І, до речі, це відмінний приклад дієтичного сніданку😉.
Готується дуже просто і швидко з мінімумом продуктів.

Інгредієнти

2 порції:
Яйце – 2 шт
Сіль – 1-2 щіпки

Додатково:
Зелень – за смаком (зовсім трохи, брала зелений лук)
Перець – за смаком
Шинка, бекон – 1-2 скибочки (брала сырокопченое м’ясо)

Яйця Орсіні в духовці покроковий рецепт

1. Відокремлюємо білки від жовтків (щоб не пошкодити їх). Збиваємо білки з сіллю до стійкої піни. Викладаємо порівну на дві формочки (при бажанні їх можна змастити вершковим маслом).
2. У середині кожної робимо чайною ложкою поглиблення. Виходить таке гніздечко. Ставимо в розігріту до 160° духовку на 10 хвилин. Білок злегка подпечется і почне подрумяниваться.
3. Дістаємо подпеченые білки, присипаємо зеленню, викладаємо в кожне поглиблення по жовтку, перчимо за смаком, трохи солимо, відправляємо запікатися на 4-5 минут.
4. Стежимо за жовтками, щоб не пересушити. При подачі можна додати дрібно нарізану, підсушену на сковороді, шинку або бекон. Приємного завтрака!