Повітряна класична сирна запіканка з родзинками та сметаною

Як смачно зробити Повітряну класичну сирну запіканку з родзинками та сметаною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Повітряна, класична сирна запіканка. ⠀ Що може бути прекрасніше почати ранок вихідного дня з повітряної, ніжною, сирної запіканки?!😊👍 ⠀ Будемо готувати запіканку з класичного, старовинним рецептом, з родзинками і цедрою лимона.
Я помічав, що багато хто не люблять коли в сирники або запіканці зустрічається родзинки, кому-то смак, кому-то відчуття в страві чужорідного тіла 😊 Тому родзинки можна замінити на курагу, в’ялену вишню, черешню або журавлину. А можна взагалі нічого не додавати, залишити тільки цедру або ванілін. ⠀
Головне в цьому рецепті — нескінченна повітряна ніжність і вершковий смак!👍 І ще! Я волію брати жирний сир — це максимум смаку і диво консистенція!

Інгредієнти

Оригінальний рецепт розрахований на 1 кг сиру, але зручніше готувати половину рецепта, звідси і 2,5 яйця.

Сир (9%) — 500 г;
Яйця — 2,5 шт;
Сметана — 100 г;
Цукор — трохи менше 1/2 мухинської склянки, або за смаком.
Борошно — 2,5 ст. л.;
Розпушувач — 0,5 ч. л.;
Цедра одного лимона, тільки жовта частина;
Ізюм — 50 г

Повітряна класична сирна запіканка з родзинками та сметаною покроковий рецепт

1. Ну, а далі все дуже просто: Сир перекласти у велику миску, додати цукор, сметану, яйця, все перемішати. Борошно змішати з розпушувачем, додати в сирну масу і знову ретельно перемішати, перетираючи ложкою сир борти миски. ⠀

2. Якщо хочете максимально однорідну консистенцію і ніжну, рекомендую пробити масу заглибним блендером. ⠀ Після цього додаємо цедру лимона і родзинки, який попередньо добре промили, все остаточно перемішуємо. ⠀ Вогнетривку форму за розміром густо змастити вершковим маслом. Викласти сирну масу, розрівняти ложкою. ⠀

3. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С протягом 45-50 хвилин (верх-низ), це залежить від висоти форми і від індивідуальних особливостей вашої духовки. Орієнтуємося на приємний, злегка рум’яний колір і збільшення в об’ємі по всій поверхні. ⠀

4. Запіканку можна їсти як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Легко і швидко розігрівається в мікрохвильовці. ⠀ Мій улюблений соус для запіканки і сирників: 30% згущеного молока, 70 % жирної сметани (пропорції можна змінювати), перемішати і відразу подавати!

Відео рецепт 👇