Мигдальний йогурт з агар агаром в домашніх умовах

Мигдальний йогурт з агар агаром в домашніх умовах рецепт. Ідеальний як додаток до граноле, як «сметани» до оладушкам, млинцям і сирників з тофу. А ще з нього можна робити пишні оладки і ніхто не здогадається, що вони без молочки і глютену, але про це в наступному пості.

Інгредієнти

•Мигдаль – 230 гр.;
•Вода – 1 л.;
•Агар-агар – 5 гр;
•Закваска – 1 пакетик;
•Кленовий сироп – 1 ст. л (можна більше);

Мигдальний йогурт з агар агаром в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Мигдаль замочуємо на ніч в 2-х літрах води з додаванням лимонного соку; З ранку промиваємо і заливаємо окропом, залишаємо на пару хвилин, а потім очищаємо від шкірки. Очищений мигдаль знову заливаємо окропом, а потім промиваємо; кладемо В чашу блендера мигдаль і 1 літр чистої води, подрібнюємо 5-7 хвилин до однородности.
2. Проціджуємо через мішечок для рослинного молока чи марлю. Макуха відкладаємо вбік, він мені знадобиться. Мигдальне молоко переливаємо в каструлю і додаємо агар-агар. Постійно помішуючи доводимо до кипіння, як закипить варимо ще 2-3 хвилини. Знімаємо з огня.
3. Остуджуємо молоко до 40-42 градусів (я перевіряла температуру кулінарним термометром), це важливо для життя бактерій, буде вище – не вийде. В остигле молоко додаємо кленовий сироп і закваску, все добре перемешиваем.
4. Ставимо каструлю в тепле місце на 6-9 годин заквашиваться (можна обернути пледом і поставити на батарею). Через зазначений час дістаємо наш йогурт, збиваємо блендером до однорідності і розкладаємо по баночкам.
5. Ставимо на ніч у холодильник для загустіння. ⠀ Зберігаємо йогурт в холодильнику до 7 днів, чим довше стоїть, тим яскравіше буде виражена кислинка в смаку 👌