Млинці Креп Сюзетт з апельсиновим соусом

Креп Сюзетт — шикарний спосіб відкрити сезон блінцов😜 Млинці Креп Сюзетт з апельсиновим соусом простий рецепт. Яскраві, незвичайні і навіть з вогником. Останнім робіть вкрай обережно, адже ви не хочете повторити долю Масляної🤔?

Інгредієнти

На 10-12 млинчиків
380 мл молока
3 яйця
цедра 1 апельсина
40 мл апельсинового лікеру, наприклад, куантро
50 г розтопленого вершкового масла
100 г борошна

Для апельсинового соусу
300 мл свіжовичавленого апельсинового соку
3 ст. л. цукру
40 мл апельсинового лікеру, наприклад, куантро
40 г вершкового масла
цедра 1 апельсина

Млинці Креп Сюзетт з апельсиновим соусом покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішайте, яйця, молоко, цедру, лікер і вершкове масло. Додайте просіяне борошно, ретельно перемішайте віночком до однорідності, залиште на 30 хв. Поставте млинцеву сковороду на середній вогонь, вилийте невеликим ополоником тісто, рівномірно розподіліть по поверхні і смажте 2 хвилини з одного боку, з 1 хвилину другой.
2. Для соусу поставте широкий сотейник на середній вогонь, всипте цукор і дайте йому карамелизоваться 1-2 хвилини. Додайте сік і цедру, дайте цукру повністю розчинитися, додайте масло і перемішайте. Викладіть млинці, складені вчетверо, в сотейник.
3. Наступний крок варто виконувати тільки впевненим у собі дамам і панам. Збільште вогонь, додайте лікер, приберіть від плити все, що може горіти (я серйозно, у мене полум’я било майже на метр), підпаліть лікер. Розкладіть млинці по тарілках, полити соусом і наслаждайтесь.