Сирники запечені в соусі зі сметани та вершків

Як смачно зробити сирники запечені в соусі з сметани і вершків простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Збити білки до міцних піків, перетворити сир в крем, підготувати повітряні вершки для запікання і торта? З першого досвіду використання хочу відзначити кілька речей: -всі насадки на магнітах, дуже зручно кріпляться, нічого не злітає, там поворотний механізм; -швидкість збивання величезна, вперше я спокійно збила білки ручним блендером. Ви знаєте, як сильно я люблю сирники, і як часто їх готую. На цей раз в ефірі ще одна варіація – сирники запечені в соусі з сметани і вершків.

Інгредієнти

500 г сиру
40 г цукру (можна замінити на сахзам)
40 г рисового борошна + борошно для обвалювання
Масло для смаження

Для соусу:
300 г сметани 20%
200 мл жирних вершків 33-35%
1 яйце ІЗ
40 г цукрової пудри (можна замінити на сахзам)

Сирники запечені в соусі з сметани і вершків покроковий рецепт

1. Сир з’єднайте з цукром або підсолоджувачем, подрібніть заглибним блендером до однорідного стану. Сир повинен бути пластичним, не сухим і не текучим, без зайвої рідини, тоді з нього буде легко ліпити сирники. Потім додайте рисову муку, перемешайте.

2. Підготуйте миску з водою, занурюйте в неї руки перед ліпленням, тоді сирна маса не буде липнути. Скачайте кульки з сиру, потім притисніть їх долонями або використовуйте широкий плоский ніж, як показано на відео, і сформуйте сырники.

3. Обсмажуйте сирники на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Смажте ще кілька хвилин до готовності. Підготуйте соус: збийте вершки з цукровою пудрою, окремо віночком змішайте сметану з яйцем, з’єднайте обидві суміші продовжуючи взбивать.

4. Готову суміш вилийте у термостійку форму, зверху викладіть підготовлені сирники. Випікайте при 180°С 12-15 хвилин. Т. к. сирники вже готові, нам треба почекати, поки запечеться соус. Подавайте блюдо гарячим або охолодженим, прикрасивши ягодами.

Відео рецепт 👇