Капустяні котлети на сковороді

Котлетки з капусти важко віднести до дуже популярним страв, а все тому, що багатьом здається, що ця страва не може вийде смачним, а ось і дарма)) Це чудове блюдо в своїй простоті, воно дієтичне, корисне і поживне для літа ідеально як в гарячому, так і в холодному вигляді👌
Для приготування капустяних котлет ідеально підійде молода капуста, тоді котлети виходять ніжним і м’яким. Крім того, перед тим, як готувати котлети, капусту шаткують і ретельно обминають з сіллю, завдяки чому вона стає ще м’якше. Дуже рекомендую подавати котлети з яким-небудь соусом, у мене сьогодні часниковий..

Інгредієнти

капуста свіжа (молода) 500 грам
Морква 1 шт
цибулина 1 штука
яйце куряче 2-3 шт
борошно пшеничне 2 ст. ложки ( можна манку)
італійські або прованські трави 0,5 ч. ложки
сіль, перець за смаком
масло рослинне 2-3 ст. ложки

Капустяні котлети на сковороді покроковий рецепт

1. Капусту нашаткуйте як можна більш тонкими скибочками. Посипте сіллю і ретельно перемніть руками, після чого залиште її на 10-15 хвилин, щоб вона пустила сік і стала м’якше. Подрібніть цибулину як можна дрібніше. Моркву на тертці. Додайте подрібнену цибулю ,моркву і перемішайте. Потім додайте трави, перець і яйца.
2. Всипте пшеничне борошно і перемішайте до однорідного стану. Руками формуйте кульки з капустяного фаршу, а потім злегка приплющивайте і відправляйте їх на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуйте капустяні котлети до рум’яного кольору з обох сторон.
3. Якщо хочете зробити котлети ще ніжніше, укладіть їх в невеликий сотейник, налийте на 1-1,5 см води і дайте потушиться протягом 5-7 хвилин. Можна перекласти «піджаркою» цибулю кільцями+ моркву кружечками з томатною пастою. Експериментувати зі смаками можна нескінченно, щоразу подаючи новий блюдо..