Як варити варення з кизилу з кісточкою на зиму

Як варити варення з кизилу з кісточкою на зиму смачне простий рецепт. КИЗИЛОВЕ ВАРЕННЯ! «Любов – як примхлива кизилове варення. Або воно заграє на третій день після варіння, через брак щирості, або ж точно зацукрувався від надлишку почуттів. В останньому – нічого страшного…» Ельчин Сафарли.

Інгредієнти

кизил 3 кг
пісок 3 кг
вода 3 склянки (200 мл )
лимонний сік (1/2 лимона) Або лимонна кислота на кінчику чайної ложки.

Як варити варення з кизилу з кісточкою на зиму покроковий рецепт

1. З цукру і води приготувати сироп. Плоди кизилу вимити і очистити. Кизил залити сиропом. Лимонний сік або лимонну кислоту додати відразу після закипання. Тоді і варення буде гарного яскравого кольору, і сироп ваш не перетвориться на желе після остывания.

2. Довести до кипіння і варити до готовності по можливості знімаючи піну. Перевіряємо готовність сиропу. Далі вимикаємо плиту залишаємо остигати до повного охлаждения.

3. Збираємо холодне варення в чисті стерилізовані холодні банки. Закручуємо кришкою і зберігати в погребі або в шафі. Приємного всім аппетита.