Як зробити домашню ковбасу з свинини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
на 1 кг
Свиняча грудинка/підчеревок – 700 г
Свиняча вирізка/лопатка – 300 г
Сіль – 15 г
Суха аджика – 1.ч.л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
Паприка – 1/3 ч. л.
Сушений часник – ¼ ч. л.
Горілка/коньяк – 15 мл
Крижана вода – 100 мл
Часник – 2 зубчики + 2 ст/л води
Як зробити домашню ковбасу з свинини покроковий рецепт
1. Нарізати свинячу грудинку і свинячу вирізку на шматочки. Перекрутити через м’ясорубку Можна перекрутити через половинчату насадку. У мисці змішати сіль, паприку, часник сушений, чорний мелений перець, суху аджику. Спеції додати до фаршу, влити горілку і крижану воду. Добре перемішати, вимішувати 5-7 хвилин до білкових ниток. Прибрати в холодильник на ночь.
2. Натуральна свиняча оболонка десь 2 метри 34-36 мм. Промити від солі, замочити у воді на 30 хвилин. 🔹Подрібнити часник, додати 2 ст/л води. Перемішати. 🔹Наповнювати я буду через м’ясорубку. Використовую спеціальну насадку. Насадку змастити рослинним маслом. Надіти оболонку. Через оболонку можна теж пропустити масло.
3. Оболонку заповнити фаршем. Перекрутити в кілька ковбасок. Зав’язати кінці. 🔹Зв’язати кулінарною ниткою кінці. Для зручності можна зв’язати в декількох місцях. 🔹Переглянути, щоб не було повітря. Зробити проколи зубочисткой.
4. Частину можна прибрати в морозильну камери. Іншу частину обсмажити або запекти у духовці (40 хвилин при 180 °C). 🔹Я буду смажити на олії ХГІ, ви може смажити на будь-якому масле.
5. Готувати з двох сторін під кришкою хвилин 20. Перевернути 3-4 рази. 🔹Які ж смачні ковбаски вийшли. 🔹Приємного апетиту! Дякуємо за перегляд!
Відео рецепт 👇