Грінки червоною рибою і апельсиновим соусом

Як смачно зробити Грінки червоною рибою і апельсиновим соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цю закуску я готую виключно на новорічний стіл. Номер 1 на нашому столі

Інгредієнти

В’ялена журавлина – 30 гр.
Хлібці класичні – 8 шт.
Форель слабкою солі – 200 гр.
Майонез провансаль – 50 гр.
Апельсиновий сік пакетований – 200 мл
Гарбузове насіння – 50 гр.
Крохмаль – від 10 до 40 гр.

Грінки червоною рибою і апельсиновим соусом покроковий рецепт

1. Журавлину замочуємо в окропі на 1 хвилину, віджимаємо і остуджуємо. Насіння злегка обсмажуємо на сковороді. ⠀
2. В сотейник вливаємо холодний апельсиновий сік, додаємо крохмаль (кількість залежить від бажаної густоти соусу), перемішуємо, на середньому огоне прогріваємо соус до загусання 2-3 хв, доводимо до кипіння і відразу вимикаємо. ⠀
3. Форель нарізаємо дуже дрібним кубиком (тар-таром), заправляємо майонезом, перемішуємо. ⠀ Форель намазуємо на хлібці і вкладаємо їх пірамідкою, прикрашаємо насінням, журавлиною і поливаємо соусом.