Тост з яєчнею, беконом і джемом Гордона Рамзі

Як смачно зробити м’який тост з яєшнею та беконом з джемом Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Варення з бекону:
1 фунт толстого бекону, нарізаного шматочками товщиною 1 див.
1 маленька жовта цибулина, нарізана (приблизно 1 ½ чашки)
3 цибулі-шалот, розрізаних навпіл і нарізаних тонкими півмісяцями (1 чашка з гіркою)
½ (100 г) склянки коричневого цукру
½ чашки (155 мл) кленового сиропу
½ (125 мл) чашки свіжозвареної кави
½ (115 мл) склянки яблучного оцту
¼ – ½ Чайної ложки пластівців червоного перцю

Яєчня-брехуха “Гордон” всмятку:
6 яєць, холодних
1 столова ложка (14 г) холодного несолоного вершкового масла
Кошерна сіль
Мелений чорний перець
1 teaspoon crème fraîche, optional
Зелений лук, тонко нарізаний
Листкова сіль, за бажанням

Тост з яєчнею, беконом і джемом Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Приготуйте джем з бекону: Викладіть бекон у велику сковороду з товстим дном або жаровню, відокремлюючи шматочки пальцями, і поставте на середньо-сильний вогонь. Готуйте, періодично помішуючи, щоб не підпалити дно, поки жир не витече, а бекон не почне хрустіти, близько 10 хвилин. Шумівкою вийміть бекон з сковороди і відкладіть в сторону.
2. Вилийте беконний жир (залиште для іншого використання) і залиште на сковороді приблизно 1 столову ложку жиру. Зменшіть вогонь до середньо-низького, потім додайте цибулю і цибулю-шалот. Готуйте, періодично помішуючи, поки цибуля не карамелізується, близько 20-25 хвилин. Додайте трохи води, якщо сковорода стане занадто сухой.
3. Після карамелізації поверніть бекон в сковороду, додати коричневий цукор, кленовий сироп, кава, яблучний оцет і пластівці червоного перцю і збільште вогонь до середньо-високого, щоб довести до кипіння близько 1 хвилини. Зменшіть вогонь до слабкого кипіння і продовжуйте готувати, періодично помішуючи, поки суміш не стане густою і однорідною, а більша частина рідини не випарується, приблизно 1 година 30 хвилин – 2 часа.
4. Зніміть з вогню і додайте приправи по мірі необхідності. Якщо використовуєте зараз, намажте на підсмажений хліб. При подальшому використанні дайте охолонути до кімнатної температури і зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 1 недели.
5. Приготуйте яйця: Розбийте яйця в глибоку каструлю і додайте вершкове масло, потім поставте сковороду на сильний вогонь. Безперервно помішуйте гумовою лопаткою (не збивайте), намагаючись зішкребти з дна сковороди. Через 30 секунд зніміть каструлю з вогню і продовжуйте помешивать.
6. Приблизно через 10 секунд знову поставте сковороду на вогонь. Повторюйте цей процес, безперервно помішуючи, близько 3 хвилин. В останню хвилину злегка приправити сіллю яйця і перцем. Для додання кремоподібної текстури додайте крем-фреш. Як тільки яйця приготуються за вашим смаком, викладіть на тости джем з бекону і при бажанні прикрасити рубаним зеленим луком і солью.
7. ПРИМІТКИ ДО РЕЦЕПТОМ: Для невеликих порцій яєць використовуйте співвідношення яєць і масла 2 до 1. При бажанні джем з бекону можна також подрібнити заглибним блендером для отримання більш кремовою консистенции.