Я буду використовувати кондитерську глазур, але також можна використовувати темперований шоколад. Як зробити шоколадні кулі прикраси для торта рецепт простий. Перевага кондитерської глазурі в тому, що її потрібно просто розтопити і остигаючи вона застигає як темперований шоколад.
Інгредієнти
на три кульки 5 см:
Кондитерська глазур або шоколад 200 г
Як зробити шоколадні кулі прикраси для торта покроковий рецепт
1. Кондитерську глазур розтоплюємо і виливаємо в кожну комірку до країв форми ⠀ Отстукиваем і де не вистачає, то ложкою розподіляємо її. Залишаємо при кімнатній температурі на 3 хвилини, щоб глазур німого схватилась.
2. Потім, перевертаємося форму і прибираємо зайве, шпателем зачищаємо форму. Прибираємо в морозилку на 1 хвилину. ⠀ Наша глазур добре схопилася і кульки можна дістати з формы.
3. Далі беремо дві півсфери і на частки секунди прикладаємо до гарячої поверхні. З’єднуємо дві половинки в єдиний шар. Шов можна акуратно розгладити пальчиком. ⠀ На тортик кульки кріплю з допомогою шоколада.