Як зробити шоколадний паска з глазур’ю рецепт простий. Шикарний шоколадна паска! Десертний, солодкий, тане в роті. З вираженим ароматом і смаком шоколаду. 🍫 І тісто зовсім нескладне 👌
Інгредієнти
(на 3 форми d11 h85 мм)
⠀
ОПАРА:
•Молоко 90 р
•Борошно пшеничне в/с 100 г
•Дріжджі 12 г свіжих (або 4 г сухих )
•Цукор 12 р
⠀
ТІСТО:
•Яйце 2 шт с1 + 1 жовток
•Цукор 65 р
•Мед (або патока, глюкозний сироп) 12 р
•вся Опара
•Сіль 3 г
•Молоко 20 г
•Борошно пшеничне в/с 250 р
•Какао алкализированное 30 р
•Олія 100 р
•Шоколад краплі 100 р
⠀⠀
Або
⠀
ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР
•2 ст. л. сметани (або молока)
•2 ст. л. цукру
•2 ст. л. без гірки какао
•1 ст. л. вершкового масла.
Як зробити шоколадний паска з глазур’ю покроковий рецепт
1. ОПАРА:
Змішати, залишити на столі на 40-60 хв. Опара збільшиться в 3 рази, почне трохи опадати в центре.
Змішати, залишити на столі на 40-60 хв. Опара збільшиться в 3 рази, почне трохи опадати в центре.
2. ТІСТО: Збиваємо яйця, жовток, цукор і мед до пишноти. Додаємо готову опару, молоко, сіль – змішуємо до об’єднання. Всипаємо просіяну борошно з какао, починаємо заміс тіста. Вимішуємо до ознак еластичності, далі починаємо вводити масло шматочками (при машинному замісі допустимо масло з холодильника, вручну – м’яке). Заміс до гладкості тесту. ⠀ В кінці замісу можна ввести шоколад. ⠀
3. Бродіння 2-2.5 години. 1 обминка через 40-50 хв – на цьому етапі можна розтягнути тісто і ввести шоколад, якщо не додали в кінці замісу. ⠀ Выброженное тісто збільшиться в 2-2.5 рази, стане повітряним. Ділимо його на шматочки. У кожного шматочка краю збираємо до центру, округляємо, трохи натягуючи поверхню, викладаємо у форми. ⠀
4. Розстройка 2-3 ч. Паски доростуть шапочкою до краю форми, стануть легкими при піднятті за краї форми, бринить дихання та мерехтять при доторканні. ⠀ Випічка при 170 градусах 30-40 хв до сухої шпажки. *До досягнення термощупом 95-96 градусів всередині паски. ⠀ За бажанням прикрасити шоколадною глазур’ю. Це суміш темного шоколаду з вершками (я робила на око).
5. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР.
З’єднати какао, цукор, сметану (або молоко). Прогріти, помішуючи, на невеликому нагріванні до об’єднання, в кінці ввести вершкове масло, перемішати. Остудити до теплого стану, залити куличи.
З’єднати какао, цукор, сметану (або молоко). Прогріти, помішуючи, на невеликому нагріванні до об’єднання, в кінці ввести вершкове масло, перемішати. Остудити до теплого стану, залити куличи.
Відео рецепт 👇