Бріош булочка з чорницею

Бріош булочка з чорницею рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тепле молоко – 250 мл
Цукор – 80 р
Дріжджі сухі – 8 р
Холодне вершкове масло – 80 г
Борошно з високим вмістом білка – 500 г
Сіль – 1/2 ч. л.
Жовтки великі – 3 шт

Начинка:
Чорниця – 200 г
Цукор – 100 г
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Бальзамічний оцет – 1 ст. л.

Бріош булочка з чорницею покроковий рецепт

1. Розчиніть цукор і дріжджі в теплому (37 градусів) молоці. Накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин. Змішайте борошно з сіллю і холодним маслом в крихту або за допомогою ножа, або плоскою насадкою для міксера. Додайте в борошно жовтки і дріжджову смесь.

2. Замісіть тісто протягом 15 хвилин на середній швидкості. Перекладіть тісто в змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 1,5 години. Для соусу помістіть всі інгредієнти в миску, поставте на вогонь і варіть до загустіння. Повністю охладите.

3. Форму для хліба змастіть маслом. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Розкачайте в прямокутник товщиною 1 див Розподіліть начинку. Скрутіть тісто в рулет і приберіть в холодильник на 15 минут.

4. Дістаньте рулет з холодильника, разредите уздовж навпіл і сплетіть хрест на хрест. Перекладіть у форму, накрийте плівкою і залиште на 40 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусов.
5. Змастіть бріош молоком. Випікайте 45 хвилин. Якщо верх почне сильно рум’янитися, накрийте хліб фольгою. Остудіть 5 хвилин у формі, вийміть і подавайте теплым.

Відео рецепт 👇