Як зварити яблучне варення джем на зиму в домашніх умовах простий рецепт. Густе і найсмачніше варення у мене виходить саме з осінніх сортів яблук. Вони тверді.
Інгредієнти
На 1 кілограм яблук йде 600 грам цукру.
Як зварити яблучне варення джем на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Вирізаю серединку з насінням, від шкірки не очищаю. Далі подрібнюю на м’ясорубці. Я люблю щоб були шматочки, а не однорідна консистенція. В пирогах таке варення просто потрясающе.
2. Варю варення я в каструлі з товстим дном. Всипаю цукор, добре розмішую і ставлю на вогонь. Звичайно з цим варенням доводиться «погратися», але воно цього стоит.
3. Вона повинна дуже добре загуснути, так, що ложка стоїть, не падає. Варю варення на маленькому вогні, постійно помішуючи приблизно 2 години. Стерилизую тим часом баночки.
4. Розкладаю гаряче варення по стерилізованим банкам, закриваю кришками і прибираю під теплу ковдру до повного охолодження. Зберігати можна як у погребі, так і при кімнатній температуре.
Відео рецепт 👇